Crossing Border in Antwerpen stopt ermee

Crossing Border, het jaarlijkse literaire muziekfestival in Antwerpen, trekt de stekker uit. De beslissing is het gevolg van de uitbreiding van de editie in Den Haag, van twee naar vijf dagen.

Het muziek- en litetratuurevenement Crossing Border houdt op te bestaan. ‘Met pijn in het hart hebben we de beslissing moeten nemen om te stoppen met Crossing Border Antwerpen. Ten gevolge van de snelle groei van het festival in Den Haag van twee naar vijf dagen, is het voor de organisatie van Crossing Border niet meer mogelijk om een volwaardige editie in Antwerpen te organiseren,’ klonk het in een officiële mededeling van de organisatie.

Crossing Border, een van de belangrijkste evenementen in zijn soort, wordt sinds 1993 georganiseerd in Den Haag en werd nadien doorgetrokken naar Antwerpen, waar het festival vijf keer plaatsvond, en Enschede. Het evenement op deze twee laatste locatie wordt stopgezet.

De spin-off in de Scheldestad lokte de afgelopen edities auteurs als Lydia Davis, Madeline Miller en Robert Kaplan. Op het muziekpodium stonden artiesten als Savages, Poliça, First Aid Kit, Mumford & Sons en (vorig jaar nog) Phosphorescent. In Den Haag stonden al kleppers als Salman Rushdie, Patti Smith, Lou Reed, John Cale, Vic Chesnutt en Rufus Wainwright.

De eerstvolgende editie in Den Haag vindt plaats in november. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content