Covers van de week

© Daniel Jackson

Ook muzikanten hebben zo hun favoriete nummers. Hoe tonen ze dat beter dan er een eigen versie van op te nemen? De vijf beste covers van de week, voor u geselecteerd.

Damien Rice – One (van U2)

Ooit stonden ze samen op een straathoek te spelen, maar nu doet Damien Rice het zonder Bono. Of toch niet helemaal. Beluister zijn versie van de U2 klassieker ‘One’ en hoor waarom vanaf nu enkel nog deze vertolking op huwelijksfeesten zou gedraaid mogen worden. Tederheid ten top. Tenminste, als je niet te aandachtig naar de tekst luistert.

Damien Rice – One by @U2Argentina

The Horrors – Best Thing I Never Had (van Béyoncé)

Zo pop heeft het Britse kwintet nog nooit geklonken. Ze transformeren Béyoncé’s hit in een gothic wraaknummer over een gefaalde relatie. Klinkt als een 21ste eeuwse versie van The Jesus and Mary Chain.

The Horrors – Best Thing I Never Had (Beyonce cover) by the3penguins

Lykke Li – Unchained Melody (van The Righteous Brothers)

De Zweedse verleidster zet opnieuw een aanval in op de donkerste krochten van je geblakerde hart met deze cover van The Righteous Brothers. De liefde is zoet en maakt je zot. Ook 46 jaar na de originele versie. Verrassend hoe fris Lykke Li deze standard laat klinken.

Lykke Li – Unchained Melody (The Righteous Brothers Cover) by LykkeLi

Alessi’s Ark – The Ballad of Sir Frankie Crisp, Let’s Roll (van George Harrison)

Jong geleerd is oud gedaan en dat telt zeker voor de 21-jarige Alessi Laurent-Marke. Zonder schroom sprak ze na een concert de producer van Bright Eyes aan en nam later met hem haar debuutalbum op. Nu waagt de singer-songwriter zich aan de, naar onze bescheiden mening, beste Beatle George Harrison.

Alessi’s Ark – The Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll) (George Harrison cover) by the3penguins

Jack White – Love is Blindness (van U2)

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van ‘Achtung Baby’ gaat het Britse muziekmagazine Q een tribute album maken. Elk nummer wordt gecoverd door een andere artiest, eerder hoorde je al ‘One’ van Damien Rice. Jack White van the White Stripes en The Dead Weather neemt het slotnummer voor zijn rekening. Hij jaagt er een zinderende gitaarsolo doorheen. (samenstelling: TS)

Jack White Love is Blindness by martyriemer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content