Concert Eagles of Death Metal in Brussel gaat niet door, band keert terug naar de VS

© Epa

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die vrijdagavond in Le Bataclan in Parijs aan het optreden was toen de concertzaal werd aangevallen, keert terug naar de VS. Het voor zondag geplande concert in het Brusselse Koninlijk Circus gaat dus niet door.

Eagles of Death Metal heeft beslist terug te keren naar de Verenigde Staten. Dat is zaterdag vernomen bij concertpromotor Nous Productions.

Het voor zondag geplande concert in het Brusselse Koninlijk Circus gaat dus niet door. Eerder op de dag raakte al bekend dat het Eaglesconcert van zaterdagavond in Tourcoing, bij Rijsel, geannuleerd was.

Dezelfde bron laat weten dat de metalband Deftones, die van zaterdag tot en met maandag drie avonden in Le Bataclan zou spelen, ook naar de States terugkeert. Deftones was ook aanwezig tijdens het concert van Eagles of Death Metal.

Volgens berichten in de pers zouden de leden van Eagles of Death Metal aan de aanslag ontsnapt zijn. Ook alle band- en crewleden van Deftones zijn veilig, meldt de groep zelf op Facebook.

Eagles of Death Metal, afkomstig uit de Californische Palm Desert, is de band rond Jesse ‘The Devil’ Hughes en Josh Homme van Queens of the Stone Age – die laatste was er in Parijs echter niet bij. Vroegere (tour)leden zijn onder meer Dave Grohl (Nirvana en Foo Fighters) en de Belg Tim Vanhamel (Millionaire en Evil Superstars). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content