Componist Marvin Hamlisch overleden

De Amerikaanse componist Marvin Hamlisch is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend voor de muziek van ‘The Way We Were’ en ‘A Chorus Line’.

Marvin Hamlisch is na een korte periode van ziekte op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de familie van de Amerikaanse componist.


Hamlisch won in de loop van zijn carrière drie Oscars, vier Grammy’s, vier Emmy’s, een Tony, drie Golden Globes en een Pulitzerprijs. Hij componeerde zowel voor televisie en film als voor musical en behaalde zijn grootste successen in de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig.


De componist maakte vooral furore met zijn muziek voor Sydney Pollacks romantisch drama ‘The Way We Were’ en voor de succesvolle Broadway-musical ‘A Chorus Line’. Voor ‘The Sting’ van regisseur George Roy Hill maakte hij een adaptatie van Scott Joplins ‘The Entertainer’. Daarnaast werkte hij ook mee aan ‘The Informant!’, ‘Sophie’s Choice’ en Lewis Gilberts James Bond-film ‘The Spy Who Loved Me’.


Op het moment van zijn overlijden was Hamlisch dirigent van verschillende orkesten, waaronder het Pittsburgh Symphony Orchestra en Seatle Symphony. Hij was ook verantwoordelijk voor de muziek van ‘Behind the Candelabra’, de nieuwe film van Steven Soderbergh die in 2013 zal verschijnen. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content