Coldplay brengt stripalbum uit

Chris Martin waagt zich aan het stripgenre. De Britse zanger brengt samen met de andere Coldplay-bandleden een stripverhaal uit. Het hoofdpersonage draagt dezelfde naam als het studioalbum ‘Mylo Xyloto’ uit 2011.

De stripreeks bestaat uit zes delen en werd geschreven door regisseur Mark Osborne, bekend van onder andere ‘Kung Fu Panda’ en de ‘SpongeBob SquarePants’-televisieserie. Coldplay en Osborne bedachten het personage Mylo Xyloto (een samenstelling van ‘xylophone’ en ’toe’) drie jaar geleden, maar de ontwikkeling van het verhaal nam een te grote omvang aan. Daarom besloot de band eerst een gelijknamig muziekalbum uit te brengen. ‘Geleidelijk vielen de puzzelstukken van Mylo’s universum in elkaar. Dat leidde uiteindelijk tot de basis van het nieuwe album en de bijhorende tour’, verklaart de band.


Osborne beschrijft het hoofdpersonage als ‘een jonge ‘Silencer’ in de frontlinie van de oorlog tegen geluid en kleur in een wereld van stilte.’ De regisseur/striptekenaar hoopt dat de lezers veel gelijkenissen zullen zien met het muziekalbum.


Het eerste stripboek wordt op 12 juli voorgesteld in Comic-Con International in San Diego. De vijf andere delen zullen maandelijks gepubliceerd worden vanaf februari 2013. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content