Coachella 2012: twee opeenvolgende weekends, zelfde line-up

De organisatoren van het Amerikaanse festival Coachella hebben bekendgemaakt dat het driedaagse festival vanaf volgend jaar niet één maar twee weekends zal plaatsvinden.

Het Coachella Valley Arts & Music Festival, dat ieder jaar plaatsvindt in de woestijn in Californië, zal zich in 2012 afspelen tijdens twee opeenvolgende weekends in april. Van 13 tot 15 april OF van 20 tot 22 april kunnen festivalgangers in Californië terecht voor hun jaarlijkse portie livemuziek of kunst.

Veel muziekliefhebbers konden voor de afgelopen editie van Coachella geen tickets bemachtigen door de zeer snelle ticketverkoop en daar wilt de organisatie vanaf nu iets aan veranderen. ‘In een poging om iedereen te kunnen ontvangen die het festival volgend jaar wil meemaken, zal van Coachella 2012 twee aparte evenementen worden gemaakt. We zullen proberen om twee identieke festivalweekends in april op poten te zetten. Dat betekent: dezelfde line-up, dezelfde kunst, op dezelfde plaats, met verschillende mensen’, aldus de organisatie op hun website.

Dit jaar stonden o.a. Kings of Leon, Chemical Brothers, Kanye West, The Strokes, Arcade Fire en het Aarschotse Scala op een van de Coachella-podia. Tickets voor volgend jaar kunnen vanaf vrijdag, klokslag 10 uur, via deze link online besteld worden.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content