Club Silo sluit de deuren

De geruchten doen al even de ronde in het nachtleven, maar Club Silo heeft nu officieel bekend gemaakt de strijd op te geven. Of 22 en 23 april het laatste weekend wordt, wil eigenaar Toon Janssens nog niet helemaal bevestigen.

Club Silo is reeds lange tijd een gevestigde waarde in het Belgische uitgaansleven. Sinds 2007 wordt de Silo uitgebaat door Toon Janssens, Bart Janssens, Bjorn Debergh en Tim Stok. Van house en techno tot dubstep en drum-‘n-bass, alle alternatieve elektronische genres komen er aan bod. Wekelijks zakt een grote meute feestvolk af naar de Vaartkom om zich een nachtje op de stevige beats te geven.


Maar één man lijkt het Leuvense feestgedruis in de Vaartkom fataal te worden. Sinds zo’n anderhalf jaar klaagt een nieuwe bewoner over onaanvaardbaar nachtlawaai in en rond het gebouw. Hij zou ook niet te spreken zijn over het vuil dat de feestgangers elk weekend op straat achterlaten.


Wekelijkse klachten bij de politie zorgden ervoor dat Toon Janssens en kompanen op het matje werden geroepen door de stad Leuven. Janssens startte de onderhandelingen over een nieuw akkoord al in oktober en november, maar van vooruitgang was er amper sprake. Daarom besloten de eigenaars de stekker eruit te trekken. Op 22 en 23 april wordt er (voorlopig) voor de laatste keer gefeest in de bekende danstempel.


De eigenaars zoeken ondertussen naarstig verder naar een oplossing. Of de club definitief dichtgaat, kan Janssens moeilijk voorspellen, maar hij zegt wel dat als zij de club niet verder openhouden niemand het zal doen. Zelfs als de uitbaters een oplossing vinden, gaat de club hoe dan ook enkele maanden dicht om de nodige aanpassingen aan het gebouw te doen.


Toen het nieuws bekend werd, schaarden zich op 11 uur tijd meer dan 4000 mensen achter de legendarische club op Facebook. Janssens liet weten erg blij te zijn om de massale support en dat hij alles in zijn macht zal doen om de club te redden. Hij vraagt de aanhangers wel voorlopig niets te ondernemen. Er wordt nog gedurende twee maanden gefeest in de Silo en wraakacties uit frustratie moeten absoluut vermeden worden.


Wie nog een kijkje wil nemen in de Silo, kan zich dus maar beter haasten. De planning staat boordevol nationale en internationale dj’s met voor ieder wat wils. Dit weekend komt houselegende Moodymann op bezoek. Bekijk hier de volledige planning.Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content