Cliptip: de nieuwe Röyksopp

‘The Drug’ is een bezwerende track die mooi omlijst wordt met een surrealistische clip.

Als u het werk van Chris Cunningham (bekend van de Aphex Twin-clips ‘Come to Daddy’ en ‘Windowlicker’ en zijn eigen creatuur ‘Rubber Johnny‘) waardeert, en wel genoegen neemt met kunstjes van iets bedaardere gelijkgestemden, check dan de laatste clip van het Noorse dance-duo Röyksopp. Het ding werd geregisseerd door Noel Paul & Stefan Moore, die eerder het opzwepende ‘That Go’ van Thunderheist naar het scherm vertaalden, en is behoorlijk, euh, apart. De track zelf is van het betere hypnotische werk.

Een gezelschap van drie meisjes betreedt een met schedels bezaaid apocalyptisch landschap. Op hun twijfelachtige excursie maken ze kennis met witte wolven, schuimbekkende clochards en kinderen met gemutileerde gezichten. Uiteindelijk zetten de meiden maar de grove middelen in en hanteren ze een uit de kluiten gewassen karabijn. O ja, er valt nog ergens een kruis naar beneden. See for yourself.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laurens Bouckaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content