City Parade keert terug naar Brussel

© Belga

De City Parade keert voor de zestiende editie terug naar Brussel op 10 september 2016. Het gratis evenement voor elektronische muziekfans werd sinds 2011 niet langer in de hoofdstad gehouden.

Er worden meer dan 100.000 mensen onder het Atomium op de Heizel verwacht.

De organisator Claude Van Cools stak niet weg dat zijn wens om naar de Belgische hoofdstad terug te keren, was beïnvloed door de aanslagen van 22 maart. “Als Brusselaar is het duidelijk dat het voor mij ook een symbolische daad is om terug te keren naar mijn geboortestad. Brussel leeft en ik ben van plan mijn steentje bij te dragen”, zei Van Cools.

Het imago van Brussel is zwaar aangetast door de dramatische gebeurtenissen van 22 maart, maar volgens de organisator “kunnen we het imago oppoetsen als we allemaal samenwerken”.

Een honderdtal dj’s, 24 praalwagens en twee podiums zijn voorzien om de liefhebbers van elektronische muziek bij elkaar te brengen onder het thema “Love is the answer“. Het evenement is gratis en vindt plaats op 10 september tot 23 uur, onder het Atomium op de Heizel.

De organisator kondigde ook een ander evenement aan: “We love Retro House XXL”, dat op 10 november 2016 op de Heizel plaatsvindt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content