Chris Brown niet welkom in Zweden

© reuters

Het optreden van Chris Brown in Stockholm wordt niet door iedereen even enthousiast onthaald. Bussen met posters die het optreden aankondigen met daarop het toegetakelde gezicht van Rihanna vormen slechts één onderdeel van de Zweedse boycotcampagne tegen de Amerikaanse rapper.

De valse posters die Chris’ Brown optreden aankondigen zijn alvast bijzonder kundig gemaakt. Hoogwaardige materialen, vermelding van datum, sponsors en zelfs de ticketwebsite zijn present, alleen werd Chris Browns beeldtenis vervangen door een foto van het toegetakelde gezicht van Rihanna, die in 2009 na een handgemeen met haar toenmalige lief Chris Brown op de Grammy’s verscheen met twee blauwe ogen en een gekneusde neus en lip. Stockholm is het incident duidelijk niet vergeten.

Naar aanleiding van deze heisa heeft ook het voorprogramma van Chris Brown, de Zweedse hiphopgroep Panetoz, verstek gelaten. “Niet dat we iets te maken hebben met deze guerilla postercampagne, maar we willen ons distantiëren van al het drama momenteel. Bij ons draait het enkel om de muziek, en daar gaat het nu al lang niet meer over”, aldus de band aan Buzzfeed.

Verschillende Zweedse muziekjournalisten schreven al kranten en blogs vol over “het schandaal dat Chris Brown heet” en boren niet enkel zijn gewelddadige houding tegenover zijn ex-liefje maar ook zijn muziek de grond in. Veel bladen sturen geen reporters naar het optreden. “In plaats van je geld uit te geven aan tickets voor zijn waardeloze show kan je beter doneren aan organisaties die huiselijk geweld bestrijden”, aldus Kristin Lundell in Svenska Dagbladet.

Om het drama nog meer in de verf te zetten kreeg Rihanna enkele dagen geleden wél een warm welkom in datzelfde Stockholm. Nochtans maakt de popster er geen geheim van haar ex al meer dan vergeven te hebben. Benieuwd wat zij ervan vindt dat de foto die ze het liefst van al vergeet weer opgerakeld wordt in een nationale haat-campagne tegen Chris Brown. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content