Chris Brown loopt opnieuw veroordeling op

© Reuters

R&B-ster Chris Brown is in Los Angeles veroordeeld tot een jaar cel omdat hij zijn probatievoorwaarden heeft geschonden. De zanger was betrokken in een vechtpartij en werd opgepakt.

De Amerikaanse zanger Chris Brown is in Los Angeles veroordeeld tot een jaar cel omdat hij zijn probatievoorwaarden heeft geschonden. Brown gaf immers toe dat hij zich in oktober misdragen heeft in Washington DC, waar hij betrokken raakte in een vechtpartij en werd opgepakt.

De R&B-artiest, die vorige week 25 werd, moest zich aan bepaalde voorwaarden houden sinds hij zijn voormalige vriendin en zangeres Rihanna in 2009 had aangevallen. Brown gaf toe dat hij die voorwaarden heeft geschonden bij het incident in Washington, zo melden verschillende media.

De ster zit sinds maart in Los Angeles in de cel nadat hij weggestuurd was uit een ontwenningskliniek. Hoewel Brown nu een nieuwe veroordeling opliep, vermoedt zijn advocaat dat hij binnen enkele dagen zal vrijkomen. Omdat hij een ontwenningskuur volgde en al een tijd in de cel heeft doorgebracht, zou Brown maar een goeie vier maanden moeten brommen in plaats van een jaar.

Meestal leidt zo’n korte straf volgens zijn advocaat tot de vrijlating. “Ik zou verwachten dat Chris tegen maandag uit de gevangenis is”, verklaarde de raadsman aan de Amerikaanse zender CNN. “Als hij er tegen maandag niet uit is, dan vermoed ik dat hij een uitzonderingsbehandeling krijgt.” De ster moet overigens nog 1.000 bijkomende uren gemeenschapswerk verrichten, besliste de rechter vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content