Chick Corea en Charles Bradley op Gent Jazz

© Reuters

Gent Jazz loste vanochtend een hoop nieuwe namen voor zijn veertiende editie. Van 10 tot en met 19 juli kunt u op de Bijloke terecht voor een mix van jazz, soul én – opvallend – minimalistische muziek.

Uitschieters in het jazzluik zijn bassist Dave Holland (die zijn project Prism komt voorstellen), de stadse electrojazz van pianist Brad Mehldau en drummer Mark Guilliana, de tenorsaxofonist Joshua Redman en – hier komt een knaller – pianist Chick Corea, in een akoestisch duo met bassist Stanley Clarke. Verder ook nog de eerder aangekondigde vocalist Bobby McFerrin, trompettist Ibrahim Malouf, pianist Tigran (vorig jaar artist in residence op Jazz Middelheim) en het project met Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini.

Niet min, en tegelijk kijken wij nog het meest uit naar de ‘kleinere’ namen, zoals trompettist (niet de bassist) Avishai Cohen, vorige maand nog erg goed in Vrijstaat O, en de Vele Belgen: saxofonist Ben Sluys met zijn uitstekende 3/4 Peace, drummer Lander Gyselinck met zijn LABtrio, saxofonist Nathan Daems met zijn Ethiopische Black Flower, zangeres Melanie De Biasio, de soul van Delv!s, en de onvolprezen De Beren Gieren. Benieuwd wat ‘TaxiWars’ wordt, een band die wordt aangekondigd als ‘het kruim van onze muziekscene met een exclusieve creatie voor Gent’.

Soul is er met Charles Bradley & his Extraordinaires en José James, die vorig jaar op het Blue Note-label de oversteek van jazz naar het grote publiek maakte onder het motto ‘ik wou een seksplaat maken’. Op 17 juli slaat Gent Jazz een niet eerder verkend straatje in, met Ludovico Einaudi en Ólafur Arnalds: minimalistische muziek met invloeden van klassiek en soundscapes. Meer namen volgen nog. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content