Chastity Bono wordt Chaz Salvatore

Chastity Bono, de 41-jarige dochter van Cher gaat vanaf heden officieel als man door het leven. U mag dus vanaf nu gewoon ‘Chaz’ zeggen.

Op 7 mei werd het officieel: Chastity Bono, de dochter van Cher, is niet meer. Een rechter in Californië gaf haar de toestemming om zowel naam als geslacht te wijzigen. Vanaf heden is ‘zij’ dus een ‘hij’ en wordt hij bij voorkeur aangesproken als Chaz Salvatore.

In 2009 onderging Chaz al een geslachtsoperatie en zegde hij al in gedachten het ‘vrouw-zijn’ vaarwel, nu wordt het dus ook officieel en zal de identiteitswissel worden bekrachtigd door een naamsverandering op allerhande officiële documenten.

Chastity Sun Bono werd in 1969 geboren als enig kind van het duo Sonny en Cher. Woonachtig in Los Angeles, Californië maakte Chastity als lesbienne al snel naam als voorvechtster van holebi-rechten en werd ze als auteur bekend door haar twee boeken: Family Outing: a guide to the coming out process for gays, lesbians and their families (1998) en The end of innocence (2003), over haar outing, haar carrière en de dood van haar lesbische partner Joan.

Een kleine samenvatting van het leven van Chaz ziet u hier, in een fragment uit de Amerikaanse televisieshow Good Morning America. Hieronder kunt u nog genieten van If I could Turn Back Time, de wereldberoemde song van moeder Cher.

Elisah Vandaele

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content