Chaos op weg naar Glastonbury festival

© Koen Keppens

Het is chaos op weg naar het Glastonbury festival, in het zuidwesten van Engeland. Festivalgangers die met de auto komen, zijn tot twaalf uur onderweg voor ze op het terrein kunnen, bericht de Britse zender BBC.

De organisatoren verwijzen naar de slechte wegcondities als gevolg van het natte weer. Ze roepen mensen op om te wachten met te vertrekken.

Feestivalorganisator Michael Eavis biedt woensdag zijn verontschuldigingen aan. “We vragen de bezoekers om later te komen”, zegt hij. Volgens hem zijn veel mensen vroeger dan gewoonlijk naar Glastonbury afgezakt, zelfs voor de parkings en het festivalterrein open gingen. Dat gebeurde om 8 uur, maar het duurt uren voor mensen de wei op kunnen.

Het terrein zelf is erg zompig, sommige kampeerterreinen zijn al herschapen in een modderbad, aldus de BBC. Op Twitter wordt het bericht onthaald met een streepje humor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het festival duurt vijf dagen. Onder meer Muse, Adele en Coldplay treden er op. Er worden meer dan 100.000 festivalgangers verwacht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content