Channel Zero brengt woensdag eerbetoon aan overleden drummer

© Koen Keppens

Het optreden van Channel Zero tijdens het Brussels Summer Festival gaat door. De Belgische metalband brengt een muzikaal eerbetoon aan zijn drummer Phil Baheux, die zaterdag op 45-jarige leeftijd overleed.

Het optreden van de Belgische metalband Channel Zero tijdens het Brussels Summer Festival gaat door. De band zal woensdagavond op de Brusselse Kunstberg met een korte akoestische set een muzikaal eerbetoon brengen aan zijn drummer Phil Baheux, die zaterdag op 45-jarige leeftijd overleed.

“Voor de bandleden, maar ook voor alle fans wordt het een hulde aan de muzikant én de mens die Phil Baheux was”, zo staat in een persbericht van de organisatie. Voor de gelegenheid wordt er op het podium ook een groot scherm geplaatst.

De oorzaak van de plotse dood van drummer Phil Baheux (45) van de Belgische metalband Channel Zero is nog altijd niet bekend. “We gaan uit van een natuurlijke doodsoorzaak, maar kunnen ze nog niet benoemen, omdat we zelf nog in het ongewisse zijn”, zegt Marlon Waghemans, manager van Channel Zero.

“Vrijdag heeft de groep nog gerepeteerd voor de komende festivaloptredens met Phil erbij, en alles verliep perfect normaal”, zegt Marlon Waghemans. “In de nacht van vrijdag op zaterdag heb ik om 2 uur ’s nachts nog een mail van Phil gekregen in verband met de gastenlijst op het festival Alcatraz.”

Zaterdag werd Phil Baheux, 45 jaar jong, dood in zijn bed aangetroffen. “We kennen de doodsoorzaak nog altijd niet, maar die kan alleen van natuurlijke aard zijn”, zegt Billy Torney van platenmaatschappij CNR.

Een wanhoopsdaad is uitgesloten? “Dat sluit ik voor meer dan honderd procent uit”, zegt Billy Torney. “Phil was een echte levensgenieter.” Manager Marlon Waghemans kan dat alleen maar beamen.

Officieel afscheidsmoment

Intussen bevestigt de manager van de groep dat het optreden van Channel Zero op het Brussels Summer Festival komende woensdag een officieel afscheidsmoment wordt. “De familie van Phil wil de uitvaart uitdrukkelijk in intieme kring houden. Daarom treedt Channel Zero op het Brussels Summer Festival op met een ingetogen, akoestische set, zonder drums, maar met foto’s en videobeelden van Phil.

Fans, crew en dierbaren kunnen daar afscheid nemen van Phil”, besluit Marlon Waghemans. “Alle verdere geplande optredens van de band na 14 augustus zijn gecanceld.” De band zou op 24 augustus nog optreden tijdens Boerenrock in Kortenaken.

Channel Zero bracht in 1992 zijn eerste album “Channel Zero” uit. De doorbraak kwam er met het album “Unsafe” in 1995. Twee jaar later splitte de groep, maar in 2010 kwam er een reünie. De groepsleden waren bezig met de opnames van een nieuw album, maar die werden na het tragische nieuws opgeschort.

Het Brussels Summer Festival vindt plaats van 9 tot en met 18 augustus. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content