Carter Burwell grote slokop op 16de World Soundtrack Awards

© /

De Amerikaanse filmcomponist Carter Burwell heeft drie filmmuziekprijzen weggekaapt op de 16de World Soundtrack Awards. Voor de nieuwe categorie televisie werd Jeff Beal gelauwerd, een componist voor onder meer House of Cards, zo maakte de World Soundtrack Academy bekend.

Burwell werd niet alleen als filmcomponist van het jaar uitgeroepen, hij is ook publiekslieveling voor zijn muziek bij “Carol” en won samen met Charlie Kaufman tot slot de prijs voor beste nummer geschreven voor een film (“None of Them Are You” uit “Anomalisa”). “Carter Burwell is de vaste componist van de Coen Brothers, maar hij heeft ook een carrière daarbuiten, wat bewijst dat hij heel veelzijdig is”, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaeger van Film Fest Gent.

Televisie, Belgisch en ontdekking van het jaar

Voor het eerst werd ook een prijs uitgereikt aan de componist die de beste muziek voor televisieseries maakt. Die eer viel Jeff Beal te beurt, onder meer gekend van House of Cards, The Newsroom, Rome of Carnivàle. Verder werd Hans Helewaut gelauwerd omwille van zijn originele score bij de Belgische animatiefilm “Cafard”. Ontdekking van het jaar is Joe Kraemer (“Mission: Impossible – Rouge Nation”). De Sabam Award werd opgedragen aan de Hongaarse componist Sándor Török.

Carrièreprijs

Dé grote gast op de uitreiking van de muziekprijzen was de in New York wonende Japanse componist Ryuchi Sakamoto. De componist van onder meer “Merry Christmas, Mr. Lawrence”, “The Last Emperor” en “The Revenant” kreeg er Lifetime Achievement Award.

Een selectie van Sakamoto’s werk zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, onder leiding van Dirk Brossé. Het concert, gewijd aan muziek voor televisie, brengt verder onder meer nog muziek uit de series “Sherlock”, “The Leftovers”.

De Amerikaanse componist Jeff Russo begeleid er zijn Emmygenomineerde score voor Fargo zelf op drum. Sean Callery zal dan weer achter de piano te horen zijn voor muziek uit “24” en “Homeland” en Jeff Beal neemt de trompet ter hand voor muziek uit “House of Cards” Donderdagavond wordt het concertgedeelte van woensdag herhaald en uitgebreid. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content