Cactusfestival: Wat komen moet, dat komt

© Frederic Pauwels

Waarom Vincent Byloo zich de komende drie dagen gewillig laat prikken door de stekels van het Cactusfestival…

12:03 De vier waanzinnige hondsdagen op Rock Werchter zijn nog niet helemaal verteerd, de laatste tonen van afsluiter Pearl Jam nog niet helemaal uitgestorven en de laatste restjes zweet, weidegras en frietlucht nog niet helemaal uit onze kleren gewassen, of daar dient zich al een volgende etappe aan. Next stop op ons festivalparcours: het Minnewaterpark in Brugge, alwaar het werkelijk fabelachtige Cactusfestival jaarlijks zijn tenten opslaat.

Wie in onze anders zo onderkoelde toon enig enthousiasme meent te bespeuren – ja, zelfs onverholen goesting – die moeten we gelijk geven: het Cactusfestival vervult ons met een geheel atypische blijmoedigheid en een haast lichaamsvreemde vreugde.

Zo gelukzalig grijnzend en jolig kwispelend als presentator Nic Balthazar zult u ons niet gauw door het Minnewaterpark zien fladderen, maar schik hebben we wel in deze 29ste editie van het Cactusfestival. Omdat er met Alela Diane, Heavy Trash, Jamie Lidell en Elvis Costello een paar toppers op de affiche staan. Omdat er met Ghinzu, Absynthe Minded en Admiral Freebee een paar puike Belgen passeren. En no offense, maar ook en vooral omdat de vertegenwoordiging van op djembés meppende wereldmuzikanten dit jaar tot een absoluut minimum is beperkt.

Niettemin: benieuwd tegen hoeveel zwoele regenbuien onze goede luim dit weekend bestand zal zijn. Place your bets!
Vincent Byloo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content