Cactusfestival in Brugge mikt dit weekend op 30.000 bezoekers

Anna Calvi © Wouter Van Vaerenbergh

Komende vrijdag wordt het startschot gegeven van de 34ste editie van het Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark. De organisatie mikt op een opkomst van 25.000 tot 30.000 bezoekers. “De voorverkoop ligt alvast in lijn met vorig jaar”, aldus organisator Patrick Keersebilck. Het festival vindt plaats op 10, 11 en 12 juli.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van het terrein. Het zomerse weer zorgde ervoor dat er geen grote problemen waren en dat de opbouw zelfs voorligt op schema.

Geen grote vernieuwingen dit jaar, al zet het driedaagse festival dit jaar nog sterker in op kunst, de grootste vernieuwing van vorig jaar. “Vorig jaar hebben we een samenwerking opgezet met het collectief FERM die verschillende rustpunten inplande vorig jaar. Dit jaar diepen we dat uit, en gaan we de zithuisjes decoreren”, aldus Keersebilck. “En ook Georges Cuvelier, een wereldvermaard bamboekunstenaar, gaat hier aan de slag. We hopen op een meerjarig engagement.” Maar het belangrijkste blijft uiteraard de muziek.

Nu Dranouter en Leffingeleuren hun concept wat veranderen, lijkt Cactusfestival het grootste muziekevenement in West-Vlaanderen te worden, al willen ze dat bij de organisatie zelf niet gezegd. “Het is inderdaad steeds moeilijker als organisatie. De prijzen stijgen, niet enkel voor de hoofdacts. Bovendien zijn er maar zestig zomerdagen, dus de markt van vraag en aanbod speelt enorm. Daarnaast zijn er in de Verenigde Staten ook steeds meer festivals, dus veel bands blijven op het thuisfront.

En ook onze grote broers, zoals Werchter en Pukkelpop, spelen ons parten. Zij hebben vaak exclusiviteitscontracten“, aldus Keersebilck. Toch is de organisatie heel tevreden met de programmatie. “Het is weer een mix tussen Belgisch en internationaal, tussen jong geweld en gevestigde waarden. Daar ligt ook onze opdracht als gesubsidieerd cultuurhuis”, besluit de organisator.

Het festival strikte onder meer Grace Jones, die de openingsdag afsluit, John Hiatt, The Kooks en Anna Calvi. dEUS is op de slotdag headliner. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content