Cactus Festival onthult Belgische namen en Daniel Lanois

Vijf nieuwe namen op de affiche van het Brugse Cactus Festival, waaronder de Belgische bands Zita Swoon, Absynthe Minded en SX en de Canadees Daniel Lanois.

Daniel lanois speelt op zondag 8 juli op het Cactus Festival in Brugge. De Canadees heeft een rijk gevulde carrière als producer van U2, Emmylou Harris en Peter Gabriel, maar kan ook al terugkijken op een mooie loopbaan als muzikant. Dit is een exclusief concert in België.

Ook de Gents-New Yorkse Trixie Whitley, met wie Lanois de groep Black Dub oprichtte, komt naar het festival. Trixie is de dochter van de in 2005 overleden bluesmuzikant Chris Whitley.

De organisatie haalt ook enkele Belgische bands naar het Minnewaterpark. Absynthe Minded komt op zondag nieuw materiaal voorstellen. Zita Swoon Group, onlangs nog gerecenseerd door onze man (BS), komt op zaterdag 7 juli werk uit de laatste langspeler ‘Wait For Me’ spelen en ook de jonge band SX, die vorig jaar gehypet werd door het nummer ‘Black Video’, heeft wellicht niet stilgezeten. Zij spelen ook op zondag.

De vijfde band die werd aangekondigd is het Amerikaanse Vintage Trouble. Eerder bevestigde namen zijn Razorlight, Yeasayer, The Black Box Revelation, Explosions In The Sky en Paolo Nutini.

De 31e editie van het Cactus Festival vindt plaats van 6 tot en met 8 juli in het idyllische Minnewaterpark in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content