Burgemeester Landgraaf: ‘Er is geen onverantwoord risico genomen tijdens Pinkpop’

© Belga

Hoewel er geen gewonden vielen tijdens het noodweer op Pinkpop, werd er kritiek geuit over de beslissing om het festival door te laten gaan. Burgemeester Raymond Vlecken verdedigt de beslissing. Zo schrijven verschillende Nederlandse media.

Het muziekfestival Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf werd geteisterd door noodweer voor een korte periode. De bezoekers kregen heel wat neerslag te verduren. Ongeveer een uur lang moesten duizenden festivalgangers op hun hurken gaan zitten met een roze cape tijdens enorme onweers- en regenbuien. Volgens de hulpdiensten geraakte niemand gewond.

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf vindt niet dat de organisatie van Pinkpop onverantwoorde risico’s genomen heeft door het festival verder te zetten tijdens het onweer.

Meteoroloog Margot Ribberink vertelde in het televisieprogramma Knevel en Van den Brink dat ze vond dat de burgemeester en festivalorganisatie een groot risico hadden genomen door de festivalgangers niet te evacueren. De burgemeester reageerde meteen door te bellen naar het programma en zijn standpunt te verdedigen.

Weloverwogen beslissing ‘We zijn zeer weloverwogen te werk gegaan in onze besluitvorming om Pinkpop door te laten gaan en de mensen zo goed mogelijk te waarschuwen voor het noodweer,’ aldus Vlecken. De uitspraak van Ribberink is dus niet terecht vindt de burgemeester. Hij vindt dat er geen onverantwoorde risico’s zijn genomen en dat de festivalorganisatie goed is omgegaan met het noodweer.

Margot Ribberink is het hier niet mee eens. Ze stelt dat Pinkpop erg veel geluk heeft gehad dat de kern van de buien Landgraaf net niet getroffen hebben.

‘Mooiste bliksem en brave toeschouwers’

Jan Smeets, de grote baas van Pinkpop, was erg tevreden over de 45ste editie van het festival. Hij bedankte zijn publiek voor de geslaagde editie en prees de toeschouwers voor het volgen van de aanwijzingen van Eric Corton. De presentator gaf de festivalgangers instructies vanaf het hoofdpodium toen het noodweer over Landgraaf trok. Zo drukte hij hen op het hart om uit de buurt van metalen lichtmasten te blijven en niet in paniek te geraken.

‘Bedankt om te luisteren naar Eric,’ zei Smeets tijdens zijn afsluitspeech. ‘Het was weer een mooie editie’, sloot Smeets na Metallica rond half een af. ‘Met in ieder geval de mooiste bliksem.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content