Brusselse Brosella Folk & Jazz Festival viert veertigste verjaardag

© Brosella

Het Brusselse Brosella Folk & Jazz Festival viert zijn veertigste verjaardag in het weekend van 9 en 10 juli 2016 en dat wordt gevierd met een extra prestigieus programma dat woensdag werd bekendgemaakt in het Brusselse stadhuis. Brosella ontstond in 1977 op initiatief van de stad Brussel.

In 40 jaar tijd heeft Brosella meer dan 500 muziekgroepen zien passeren, maar voor de feesteditie pakt het uit met meer dan enkel concerten. Er komt ook een Brosella Kids Village, een Brussels Poets Speakers Corner en er worden twee tentoonstellingen georganiseerd. De kinderen kunnen in het Brosella Kids Village naast concerten op hun maat genieten van een workshop waar ze instrumenten leren maken van grof vuil. In de Poets Speakers Corner zal het Brusselse Dichterscollectief hun werk in allerlei talen en vormen voorstellen.

Een eerste tentoonstelling van de Brosella-affiches zal plaatsvinden in het Vlaamse Raad. In het Franstalig parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in La Tentation te Brussel zal er een fototentoonstelling lopen. Om de rijke geschiedenis van 40 jaar Brosella te herbeleven wordt er ook nog het Brosella 40 Book uitgegeven.

Voor de voorstelling van het programma van de verjaardagseditie waren verschillende prominenten zoals muzikant B.J. Scott, zangeres en winnares van de Waalse versie van The Voice Carmen Araujo Santamaria, samen met Brussels burgemeester Yvan Mayeur en schepen van Cultuur Karine Lalieux afgezakt naar het Brusselse stadhuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content