Brussels Summer Festival verwacht 110.000 bezoekers

© Belga

De elfde editie van Brussels Summer Festival wordt georganiseerd tussen vrijdag 10 tot zondag 21 augustus in de buurt rond het Paleizenplein. De organisatoren hopen 110.000 bezoekers te verwelkomen voor meer dan 150 concerten en evenementen.

Tijdens de tiendaagse zijn er optredens te zien van internationale topacts als Charlie Winston, John Cale, Iggy & The Stooges op het Paleizenplein, een alternatieve rock-popaffiche voor de Kunstberg en meer intieme concerten in de Magic Mirrors, die dit jaar op het Museumplein opgetrokken wordt. Bovendien staan in de Beurs tien avonden klassieke muziek op het programma.

Nieuw dit jaar is dat er op 12 augustus een rockabillyfestival wordt georganiseerd op het podium van de Kunstberg, na het succes van Brockxelles 58 tijdens de vorige editie. Onder de noemer Much More zijn er nevenactiviteiten als tentoonstellingen, filmvertoningen, BSF Indoors.

Daarnaast wordt voor de eerste keer een Cotton Club geopend, een concept dat het BIP (Brussels Info Place) elke avond omtovert tot een jaren 30-Cabaret. BSF is intussen uitgegroeid tot het populairste zomerevenement van Brussel. Een festivalpas voor tien dagen is te koop voor 35 euro. Dit jaar zijn er ook dagpassen te koop. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content