Brussels Jazz Orchestra grijpt naast Grammy Awards

Het Brussels Jazz Orchestra (BJO) heeft zijn twee Grammy-nominaties (in de categorieën Best Large Jazz Ensemble Album en Best Instrumental Arrangement) niet kunnen verzilveren.

Het Brussels Jazz Orchestra (BJO) heeft zijn twee nominaties voor de Grammy Awards niet kunnen verzilveren. Het orkest was met zijn meest recente cd Wild Beauty een van de vijf genomineerden in de categorie Best Large Jazz Ensemble Album. De compositie “Wild Beauty”, een track uit het gelijknamige album, was bovendien genomineerd in de categorie Best Instrumental Arrangement.

Artistiek leider en saxofonist Frank Vaganée en BJO-manager Koen Maes, die op de gala-avond aanwezig waren, benadrukken dat de twee nominaties op zich een grote erkenning betekenen van het niveau waarop het Brussels Jazz Orchestra al meer dan 20 jaar speelt. “De hele Amerikaanse muziekindustrie kent nu onze naam”, aldus Maes in een persbericht. “Het label ‘Grammy nominated’ is een absoluut kwaliteitslabel. Weinig Belgische artiesten hebben dit succes kunnen evenaren.”

De prijs voor Best Large Jazz Ensemble Album gaat dit jaar naar “Night in Calisia” van Randy Brecker, Wlodek Pawlik Trio & Kalisz Philharmonic. “On Green Dolphin Street” van Gordon Goodwin’s Big Phat Band wint de award voor Best Instrumental Arrangement. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content