Brussels Jazz Marathon viert twintigste verjaardag

© gf

Vanaf 22 mei vindt de 20ste editie van Jazz Marathon plaats, goed voor drie dagen lang 250 gratis concerten op 89 Brusselse locaties.

Van 22 tot en met 24 mei vormen 84 Brusselse indoorlocaties en vijf openluchtpodia het decor voor de twintigste editie van de Brussels Jazz Marathon. Als het weer meezit, hoopt de organisatie meer dan 300.000 toeschouwers te lokken naar de meer dan 250 gratis concerten.

De openluchtconcerten gaan net als vorig jaar door op de Grote Markt, de Zavel, het Fernand Cocqplein, het Sint-Katelijneplein en het Luxemburgplein. Daarnaast ontvangen 84 clubs en cafés (14 meer dan vorig jaar), voornamelijk in Brussel-Stad en Elsene, tal van optredens.

Onder de Belgische muzikanten vinden we het LG Jazz Collective met het opkomende pianotalent Igro Gehenot, het Toine Thys trio en Mâäk Quintet. Zaterdag zingt Laila Biali, “de Canadese Norah Jones” op de Grote Markt.

Speciaal voor de Jazz Marathon treedt de internationaal bekende Belgische jazzgitarist Philippe Catherine uitzonderlijk nog eens in intieme kring op in de Sounds in Elsene. Net als voor de andere optredens is de ingang gratis: “first come, first served” luidt het motto.

Voor de allerkleinsten is er zaterdag vanaf 11 uur op de Zavel opnieuw de MINI Jazz Marathon. De voorstelling van het evenement ging door in aanwezigheid van Karine Lalieux, PS-schepen van Cultuur van de Stad Brussel en de Brusselse staatssecretaris voor Informaticabeleid Bianca Debaets (CD&V), die de gloednieuwe app voor de Jazz Marathon kwam voorstellen. Einde maart mocht de Jazz Marathon nog de award voor beste internationale evenement van visit.brussels in ontvangst nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content