Brussel baas op Red Bull Elektropedia Awards, Amélie Lens is beste deejay

© Thomas Sweertvaegher

Met prijzen voor Roméo Elvis X Le Motel, Zwangere Guy en de Fuse beheerste onze hoofdstad de zevende editie van de Red Bull Elektropedia Awards.

De ‘Oscars van het Belgische nachtleven’, zoals Red Bull Elektropedia haar prijzen graag noemt, werden uitgereikt in het Brusselse Flageygebouw. Dat bleek achteraf een toepasselijke locatie, want heel wat awards gingen naar events, clubs en muzikanten uit onze hoofdstad.

De prijsbeesten van de avond waren Roméo Elvis X Le Motel. Het duo kaapte vorig jaar al drie awards weg, dit jaar wonnen de heren vijf prijzen, waaronder Artist of the Year, Best Song, Best Album en Best Live Act. Daarnaast kreeg Le Motel ook nog de Best Producer Award en won R.O. de prijs voor Best Remix voor zijn bewerking van Morale.

Nog Brussels succes was er voor Zwangere Guy, die een doorbraakprijs kreeg, en voor Brussels Electronic Marathon, dat bekroond werd als Breakthrough Festival/Party/Club. Voorgangers als Club Vaag en WECANDANCE werden later vaste waarden in het uitgaansleven. De Fuse veroverde na een jaartje pauze weer haar positie als beste club van België. Ook twee van de drie Most Promising Artists, Témé Tan en Vitesse, zijn Brusselaars.

Amélie Lens beste deejay

De derde belofte, de Antwerpse hiphoppers van blackwave., zijn een bewijs dat er ook buiten onze hoofdstad straffe hiphop wordt gemaakt. De fotograaf Jesse Willems en graphic designers Wind Waait lieten Coely schitteren met het design voor Different Waters en sleepten zo een Marc Meulemans Award in de wacht. Ook de Limburgse Studio Brusseldeejay Faisal (Best Radio), en het party concept All Eyes On Hip Hop (Best Really Big Party) vielen in de prijzen.

Faisal moest als Best DJ wel zijn meerdere erkennen in Amélie Lens. De techno-artieste liet 2manydjs achter zich in de top 100 van beste Belgische platenruiters. De broers Dewaele kregen wel een prijs in een andere categorie: hun platenfirma DEEWEE werd Best Label.

Oscar And The Wolf, een van de prijsbeesten van 2016, kreeg ‘maar’ één trofee, en dan nog een onrechtstreekse, namelijk voor de clip die Wanderkeit maakte van hun clip Breathing.

Eerder geraakte al bekend dat Red Bull Elektropedia twee Lifetime Achievement Awards zou uitreiken, namelijk aan Yves Deruyter, een van de geestelijke vaders van het legendarische label Bonzai Records en aan Kenny Gates en Michel Lambot, bezielers van platenlabel PIAS, waar onder meer Depêche Mode, Editors, DAAN, Agnes Obel, Laurent Garnier, Moby, The Prodigy, Soulwax/2manydjs, Melanie de Biasio, Girls in Hawai, Ghinzu, Alice on the Roof en Oscar And The Wolf onderdak kregen.

In totaal brachten 28.402 mensen hun stem uit, 6.000 meer dan bij de vorige editie.

De winnaars op een rijtje

Artist of the Year: Roméo Elvis & Le Motel

Best Song: Roméo Elvis x Le Motel – Diable

Best Remix: Roméo Elvis x Le Motel – Morale (R.O)

Best Album: Roméo Elvis x Le Motel – Morale 2

Best Producer: Le Motel

Best Live Act: Roméo Elvis x Le Motel

Best MC: GUS

Best Label: DEEWEE

Best Party: Lefto Presents

Best (Really Big) Party: All Eyes On Hip Hop

Best Festival: Dour Festival

Best Radio: Faisal (Studio Brussel)

Best Media: Fuzz Magazine

Breakthrough Artist/DJ/Producer/MC: Zwangere Guy

Breakthrough Party/Festival/Club: Brussels Electronic Marathon

Marc Meulemans Award (Artwork): Coely – Different Waters (Jesse Willems & Wind Waait)

Best Video: Oscar And The Wolf – Breathing (Wanderkeit)

Nightlife Photographer: Nachtschaduw

Chase Award (Urban): Roméo Elvis x Le Motel

Belgian DJ Top 100

1. Amelie Lens

2. 2manydjs

3. Faisal

4. Lefto

5. Charlotte de Witte

6. Nico Morano

7. Dimitri Vegas & Like Mike

8. Joyhauser

9. San Soda

10. Eagl

Belgian Club Top 30

1. Fuse (Brussel)

2. Kompass (Gent)

3. Ampere (Antwerpen)

4. Club Vaag (Antwerpen)

5. Bloody Louis (Brussel)

6. Labyrinth Club (Hasselt)

7. Charlatan (Gent)

8. Café d`Anvers (Antwerpen)

9. Forty Five (Hasselt)

10. Bonnefooi (Brussel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content