Bruce Springsteen emotioneel op herdenking saxofonist

Clarence Clemons overleed zondag aan de gevolgen van een beroerte.

Dinsdag vond in Florida een herdenkingsplechtigheid plaats voor Clarence Clemons, de overleden saxofonist van onder meer Bruce Springsteen. ‘The Boss’ gaf ook zelf een toespraak om zijn gestorven vriend te eren. Hij haalde herinneringen op aan hun eerste ontmoeting, en zei dat Clemons helemaal niet de simpele ziel was waar veel mensen hem voor hielden.

“Hij was een complexe man. Maar in zijn buurt voelde het alsof je in een soevereine natie was”, zei Springsteen. Victoria, de weduwe van Clemons, vertelde dat het zijn laatste wens was om op een bepaalde plek op Hawaii verstrooid te worden, in aanwezigheid van alle speciale vrouwen in zijn leven – zijn vijf voormalige echtgenotes inbegrepen.

Een plechtigheid ter ere van ’the Big Man’ kon onmogelijk compleet zijn zonder muziek. Samen met Jackson Browne en de E-Street Band bracht Springsteen ‘You’re a Friend of Mine’, het nummer waar Browne en Clemons in 1985 een hit mee scoorden. Bruce bracht ook nog een soloversie van ‘Tenth Avenue Freeze-Out’, over het ontstaan van de E-Street Band. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content