Broers Dewaele lanceren nieuw platenlabel (en alter ego?)

David en Stephen bereiden hun show voor. © Wouter Van Vaerenbergh

Stephen en David Dewaele, de broers achter Soulwax en 2manydj’s, hebben een nieuw platenlabel opgericht, Deewee. De eerste release is Drie van Klanken, naar verluidt een project van de Dewaeles zelf.

Stephen en David Dewaele lanceerden dinsdag hun nieuwe geesteskind. Geen 2manydjs-mash-up of Soulwaxplaat deze keer, maar een nieuw platenlabel, dat de naam Deewee kreeg.

De eerste release van Deewee staat al op stapel. Op 21 september komt Drie uit van de tot nu toe nog onbekende groep Klanken. In de wandelgangen gaat rond dat Klanken een nieuw alter ego zou zijn van Stephen en David Dewaele zelf. Wie wil weten hoe Klanken klinkt, kan alvast een fragment beluisteren op de site van Studio Brussel.

Het zou niet de eerste nom de plume van de heren zijn. Eerder maakten ze muziek onder namen als Kawasaki, Samantha Fu en Die Verboten. Onder hun gebruikelijke alias Soulwax brengen de broers begin 2016 nieuw werk uit. De groep maakte de soundtrack van Belgica, de nieuwe prent van Felix Van Groeningen. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content