BRNS op Les Ardentes: Branie en geweld

© Les Ardentes

Na een veelbelovende EP en ‘Patine’, hun sterke eerste langspeler, heeft het jonge Brusselse kwartet BRNS zich nog maar eens bewezen. Dit keer voor een grotendeels gevulde HF6-zaal op Les Ardentes.

BRNS zorgde met zijn intelligente mix van pop, r&b, jazz en nineties rock voor voldoende hersenstimulans. Getuige de uitspringers ‘My head is into you’ en ‘Any House.’ Het eerste werd niet alleen onmiddellijk herkend, het kon ook rekenen op spontaan geklap en een meezingende menigte.

Dat zal zeker iets te maken hebben gehad met de charismatische drummer/zanger Timothée Philippe. Vol passie kletste hij tegendraadse r&b-beats en soms schreeuwerige vocals tegen een imposante, soms dissonante wall of sound vol snerpend gitaarwerk aan. Ook in ‘Any House’ bleef de ontsnappende drum een constante. Eindigde dit nummer nog relatief rustig met een jazzy beat en een vleugje melancholie, dan was de chaos van ‘Our Lights’ een machtige apotheose in een set zonder opvulnummertjes. BRNS denkt duidelijk na en is niet bang om hier en daar een experimentele U-bocht te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content