Boudewijn de Groot stopt met optreden

© belga

Boudewijn de Groot treedt niet meer op. Dat maakt de 76-jarige Nederlandse zanger bekend op zijn website. Hiermee komt vrij abrupt een einde aan zijn lange carrière op het podium. 56 jaar geleden gaf De Groot zijn eerste concert.

Boudewijn De Groot zou samen met de Nederlandse muzikanten Henny Vrienten (Doe Maar) en George Kooymans (Golden Earring) een afscheidstournee geven met hun gelegenheidstrio Vreemde Kostgangers. Die tournee moest vanwege de coronacrisis worden uitgesteld naar 2022.

Maar nu Kooymans door de ziekte ALS niet meer kan optreden, gaan ook die concerten niet meer door. ‘De coronacrisis en de ziekte van George hebben ons genoopt onze laatste tour, zoals we die begin vorig jaar begonnen, voortijdig te stoppen’, schrijft de zanger.

‘Maar dat wil niet zeggen dat ik ook stop met muziek maken. En teksten schrijven’, zegt De Groot. ‘Dat laatste heb ik de afgelopen jaren al ruimschoots gedaan en hoop ik even ruimschoots te kunnen blijven doen.’

Laatste plaat

De zanger werkt immers met Vrienten en Kooymans aan een laatste plaat, meldde die eerste op NPO Radio 1. Wanneer het nog titelloze album uitkomt, is niet bekend.

‘We werken aan de plaat via Zoom en Skype’, aldus Vrienten. ‘Iedereen maakt zijn partijen thuis. Dat wordt dan doorgestuurd naar mijn studiootje, en dan ga ik ermee verder.’ De drie muzikanten komen weer samen als ze alledrie volledig gevaccineerd zijn. ‘Dan gaan we de plaat afmaken.’

Bob Dylan van de Lage Landen

De Groot gold in de jaren zestig en zeventig als de ‘Bob Dylan van de Lage Landen’. Hij had grote successen met hits als Welterusten Mijnheer de President, Het land van Maas en Waal en Avond. In de jaren negentig speelde hij in de musical Tsjechov van Robert Long. Sindsdien opereerde hij lange tijd vooral achter de schermen, als producer van artiesten als Henny Vrienten, Rob de Nijs en Stef Bos.

De Groot kreeg in 1998 een Edison, de ‘Nederlandse Grammy’, voor zijn hele oeuvre. De zanger acteerde ook in de Vlaamse televisiereeks Flikken. (Belga)

Boudewijn de Groot – Avond (High Quality)Thomas van Broekhovenhttps://www.youtube.com/user/CaptainThomasNLvideo1502001.0YouTubehttps://www.youtube.com/360480https://i.ytimg.com/vi/GWlsA6K5Q-w/hqdefault.jpg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content