Boterhammen en Feeërieën in het Warandepark

© Wouter Van Vaerenbergh

Naar goede gewoonte palmt de Ancienne Belgique de laatste week van augustus het Brusselse Warandepark in voor dag- en avondconcerten in een sprookjesachtig decor.

In het Brusselse Warandepark is maandagmiddag Boterhammen in het Park van start gegaan. Tot en met vrijdag 28 augustus treden elke middag twee Nederlandstalige groepen op. ’s Avonds hult het park zich in een sprookjessfeer voor de twaalfde editie van Feeërieën. Beide gratis festivals worden georganiseerd door de Ancienne Belgique (AB).

Maandag trokken Urbanus & De Fanfaar en Gelukkig Zijn de 26ste editie van het festival op gang. De volgende dagen staan onder meer Laïs, Guido Belcanto, Tourist LeMC en Buurman op het programma.

Nieuw dit jaar is dat doventolken het festival toegankelijk maken voor slechthorenden. Mensen met gehoorverlies horen sommige geluiden en voelen de trillingen van de muziek.

De vertaling van de liedjesteksten via de doventolk moet hun festivalervaring nog verbeteren. ’s Avonds geeft Feeërieën enkele minder bekende namen het podium in de meest diverse muziekgenres: onder meer post classical, folk, wereldmuziek, jazz en elektronica passeren de revue.

TaxiWars, het jazzproject van Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen, is donderdag te bewonderen. Vrijdag brengt het Berlijnse PAN een combinatie van avant-garde, sound art, techno, jungle en hiphop. Batida en Ibibio Sound Machine combineren woensdag hedendaagse elektronica en dance met hun Angolese en Nigeriaanse roots.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content