Boomtown lost eerste namen

Onder meer John Parish, Shearwater, Chokebore, DAAU, Isbells en The Van Jets spelen tijdens de Gentse Feesten op Boomtown-festival.

Boomtown-festival, dat jaarlijks tijdens de Gentse Feesten wordt georganiseerd, heeft de eerste namen voor de editie van 2010 bekend gemaakt. Zo zullen onder meer Amen Ra, Chokebore, Chrome Hoof, DAAU, Dez Mona, Dum Dum Girls, Isbells, John Parish, Junip (met José Gonzalez), Mintzkov, Shearwater, The Kissaway Trail, The Van Jets, Vivian Girls, Wallace Vanborn en Waldorf tussen 20 en 24 juli hun beste beentje voorzetten op het podium aan de Gentse Kouter.

Overigens: voor het eerst zal het festival vijf dagen lang zowel binnen in de Handelsbeurs, als buiten op het plein aan de Kouter, plaatsvinden. Het hoofdpodium buiten blijft behouden voor de grotere namen, de twee binnenpodia worden gereserveerd voor bands uit gespecialiseerde genres en niche-acts uit binnen- en buitenland. Alle buitenconcerten zijn gratis, de concerten binnen betalend. De organisatie van Boomtown verwacht elke avond zo’n 7.000 festivalgangers.

Boomtown gaat voor het eerst ook samenwerken met het Alles Kan-festival, dat werd opgericht vanuit de jeugddienst van de Stad Gent. Die wil zo ruimte scheppen voor beginnende muzikale acts, maar ook beeldende kunst, fotografie, videokunst en poëzie.

Als smaakmaker de videoclip van The Van Jets’ The Future:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content