Bono na fietsongeval erger gewond dan eerst gedacht

Bono © Reuters

De zanger van de Ierse rockgroep U2, Bono, die zondag bij een fietsongeval in New York gewond raakte, is er erger aan toe dan eerst gedacht. Hij blijkt een meervoudig gebroken arm, een gebroken elleboog, een gebroken vinger, een meervoudig gebroken linkersleutelbeen en een breuk aan zijn linkeroogkas te hebben. Hij werd gedurende 5 uur geopereerd.

Dat meldt de Los Angeles Times die hierover communiceerde met de chirurg, Dean Lorich.

Over het ongeval zijn geen details bekend, behalve dat het zondag tijdens een fietsrit in het grote park van New York,Central Park gebeurde. Een dag eerder was de zanger nog in Londen, waar hij zijn bijdrage voor Band Aid inzong.

Bono, 54, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Zijn groep, U2, zou deze week elke avond optreden tijdens de Tonight Show. Die optredens werden afgezegd wegens “een gebroken arm.” “Bono stelt het goed”, zei presentator Jimmy Fallon maandagavond.

‘Intense therapie’

Maar volgens de LA Times stelt hij het een stuk minder goed dan werd gesuggereerd. De verwondingen en breuken situeren zich aan de linkerzijde. Zijn linkeroogkas is gebroken, zijn linkerschouderblad (drie keer), zijn linkerelleboog en zijn linkerarm (meervoudig). Hij brak ook een linkervinger.

In de elleboog zijn 3 metalen platen en 18 schroeven geplaatst.

Hij zal, volgens de LA Times, volledig herstellen maar zal daarvoor “intensieve” revalidatietherapie nodig hebben.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content