Bonnie Tyler moet Groot-Brittannië naar Eurosongwinst leiden

Bonnie Tyler, bekend van onder meer ‘Total Eclipse of the Heart’ uit de jaren ’80, is de Britse hoop in bange Eurosongdagen. Op 18 mei staat ze met een ballad op het Eurovisiesongfestival in Malmö.

Tyler, bekend van haar hits uit de jaren 1970-1980, zal het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De 61-jarige zangeres met blonde manen en doorrookte stem, zal de ballade “Believe in Me” brengen (“Geloof in mij”).

Groot-Brittannië kon de zangwedstrijd niet meer winnen sinds 1981. Toen won Bucks Fizz in de Ierse hoofdstad Dublin met “Making Your Mind Up”.

“Ik ben echt vereerd en verrukt dat ik mijn land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, vooral met een prachtig lied. Ik beloof dat ik al het mogelijke ga doen voor het Verenigd Koninkrijk”, reageerde de zangeres, gekozen door de BBC.

De jaarlijkse zangwedstrijd wordt uitgezonden in Europa, maar ook in een tiental andere landen in de wereld, en vindt plaats op 18 mei in Malmö, Zweden. Bonnie Tyler kende succes met hits zoals “It’s A Heartache” (1977), “Total Eclipse of the Heart” (1983) en “Holding Our for a Hero” (1984).

Ze zal pogen beter te doen dan de 76-jarige Britse crooner Engelbert Humperdinck. Hij eindigde vorig jaar in Bakoe op de voorlaatste plaats. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content