Bonnie Rait brengt na zeven jaar opnieuw album uit

De Amerikaanse blueszangeres Bonnie Raitt brengt in april dit jaar haar nieuwe cd Slipstream uit. Het wordt haar eerste album sinds ze een muzikale pauze inlaste in 2005.

De 62-jarige Bonnie Raitt is de dochter van musicalster John Raitt. Ze startte haar carrière bij Warner Bros, maar na alcohol- en drugsproblemen wees het platenlabel haar de deur. In 1989 raakt Raitt eindelijk bekend bij het grote publiek dankzij haar tiende -met enkele Grammy’s bekroonde- album Nick of Time.

In 2005 besloot Raitt een pauze te nemen als muzikant na een turbulente periode met de dood van haar ouders en haar broer. Haar nieuwe album is dan ook de eerste plaat -enkele best of-albums uitgezonderd- na Souls Alike uit dat jaar. Slipstream zal twee covers van Bob Dylan bevatten en een reggaecover van de dit jaar overleden Gerry Rafferty. (TG)

Ook bij de jonge zangers en zangeressen is Bonnie Raitt nog een bekende naam. Na Bon Iver komt nu ook Adele op de proppen met een cover van I Can’t Make You Love Me, Raitts nummer uit 1991. Bekijk hier nog eens de liverversie die Adele vorig jaar in Londen speelde:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content