Bob Dylan exposeert voor het eerst in New York

Muziekicoon Bob Dylan stelt voor het eerst zijn kunstwerken tentoon in de Verenigde Staten. De werken worden ook verkocht en een deel van de opbrengst gaat naar onderzoek rond leukemie, kanker en aids.

In kunstgalerij Ross Art Group in New York kunnen fans schilderijen, tekeningen en schetsen van de hand van Bob Dylan bewonderen en aanschaffen. De tentoonstelling toont een veertigtal schilderijen van de legendarische muzikant. Dylan maakte de werken, bekend als de ‘Drawn Blank Series’, tussen 1989 en 1992.

Nog tot eind mei kunnen bewonderaars de werken gaan bekijken in New York. Wie een kunstwerk van Bob Dylan thuis wil ophangen kan zich er een aanschaffen. De prijzen variëren van 2.500 dollar tot 400.000 dollar. De titels van de schilderijen en tekeningen zijn erg simpel omdat Bob Dylan wil dat de kijker een eigen invulling geeft aan zijn kunstwerken. Bijgevolg werd er ook geen info over de werken voorzien.

In 1994 werden schetsen uit de reeks gepubliceerd in het boek ‘Drawn Blank’. De werken uit de ‘Drawn Blank Series’ werden in 2007 al eens tentoongesteld in het museum Kunstsammlungen Chemnitz in Duitsland. Dit is echter de eerste keer dat de kunstwerken in Amerika worden geëxposeerd. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content