Blur headliner op Rock Werchter 2013

Rock Werchter 2013 heeft na Rammstein een tweede grote vis aan de haak geslagen: Blur. De populaire Britpopband rond frontman Damon Albarn is headliner op de tweede festivaldag, vrijdag 5 juli.

Blur speelt op Rock Werchter 2013. De Britse rockgroep zal headlinen op vrijdag 5 juli. Na het Duitse Rammstein, de topper op zaterdag 6 juli, is het al de tweede grote naam die de organisatoren aankondigen voor de editie van volgend jaar. De ticketverkoop voor Rock Werchter start op vrijdag 2 november.

Blur is bekend van onder andere het woohoo-lied “Song 2”, maar heeft ook andere hits op haar actief zoals “Parklife” en “Girls & Boys”. De groep rond Damon Albarn is niet vies van het inslaan van andere muzikale wegen. Op “Think Tank” uit 2003 weerklonken invloeden van wereldmuziek. Blur bracht dit jaar “21” uit, een lijvige box met nagenoeg haar volledige oeuvre.

Optredens van de groep zijn schaars en dat zal in 2013 niet anders zijn. Afgelopen zomer stond Albarn en co nog op het podium tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Rock Werchter vindt plaats van 4 tot 7 juli 2013. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content