Blur duikt opnieuw de studio in

Op kerstdag verschijnt een nieuw Gorillaz-album, maar daarna zet Damon Albarn de band even on hold, om de originele bezetting van Blur – inclusief gitarist Graham Coxon – weer samen te brengen. De Britten duiken in januari de studio in, en brengen wellicht eind 2011 een nieuw album uit.

Wordt 2011 het jaar van de Britpopbands die in de nineties furore maakten? Oasis gaf er in 2009 de brui aan, maar in 2011 brengt Liam Gallagher met zijn nieuwe band Beady Eye een debuutplaat uit die naar eigen zeggen beter wordt dan het eerste Oasis-album ‘Definitely Maybe’. Daarnaast gaat Jarvis Cockers band Pulp in de zomer van 2011 weer de baan op. En vandaag raakte bekend dat ook Blur opnieuw samenkomt om – als de studiosessies in januari goed verlopen – een nieuw album op te nemen. Ook gitarist Graham Coxon – die niet betrokken was bij het laatste Blur-album Think Tank uit 2003 – duikt begin volgend jaar mee de studio in.

In de zomer van 2009 speelde Blur al een aantal grootschalige reünieconcerten, en in april van dit jaar bracht de band een nieuwe single uit ter ere van Record Store Day.

De magie van weleer was terug, maar een definitieve reünie bleef uit omdat de frontman met Gorillaz een wereldtournee af te werken had. Op kerstdag brengt Gorillaz nog een nieuwe plaat uit, maar een nieuwe tournee komt er niet.

Het laatste album dat Blur met de originele bezetting uitbracht, dateert al van 1999 (’13’). De tracklist bevatte onder meer dit pareltje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Beluister de laatste Blur-single ‘Fool’s Day’ hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content