Blueszanger James Ford is overleden

Een van de gedenkwaardigste muzikanten uit de blueswereld is overleden. Gitarist James ‘T-Model’ Ford is gestorven, zo bevestigde zijn platenlabel Fat Possum.

Een van de gedenkwaardigste muzikanten uit de blueswereld is overleden. Gitarist James ‘T-Model’ Ford is gestorven, zo bevestigde zijn platenlabel Fat Possum. Ford werd blijkbaar 94 jaar oud, wat echter niemand, hijzelf inbegrepen, zeker weet.

Het was niet het enige mysterie in het leven van de muziekster, die tot zijn 58ste nog nooit een instrument in zijn handen had gehouden. Ford zei zelf dat hij zich niet kon herinneren in welk jaar hij geboren was. Toen hij zijn vijfde vrouw verliet, gaf ze hem een gitaar cadeau.

Het was op zijn 58ste dat hij voor het eerst een muziekinstrument in zijn handen hield. Op de veranda van zijn huis tokkelde hij op de snaren en werd steeds maar beter. In 1995 werd hij ontdekt en kon hij concerten geven, twee jaar later nam hij zijn eerste cd op, bijna 80 jaar oud. Volgens officiële documenten was hij 94, toen hij in Greenville, Mississippi, de geest gaf. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content