Blueslegende Jimmy McCracklin gestorven

Bluesmuzikant Jimmy McCracklin is niet meer. De pianist die naar eigen zeggen meer dan 1.000 songs heeft geschreven overleed in San Pablo, een voorstad van San Francisco.

Bluesmuzikant Jimmy McCracklin is niet meer. De pianist die naar eigen zeggen meer dan 1.000 songs heeft geschreven overleed volgens de San Francisco Chronicles van vrijdag een dag eerder in San Pablo, een voorstad van San Francisco. McCracklin is 91 jaar geworden.

De laatste jaren leed hij aan ziektes waardoor hij al twee jaar niet meer optrad. McCracklin speelde eerst in de kleine bar van zijn schoonzus. Dra nam hij zijn eerste platen op. Nadat hij aan het eind van de jaren vijftig zijn song “The Walk” op televisie kon spelen, raakte hij over de hele VS en bij een groter publiek bekend.

“The Walk” werd zijn grootste hit en werd talrijke keren gecoverd. Bob Dylan bestempelde McCracklin ooit eens als zijn lievelingsartiest. McCracklin bracht nog talrijke platen uit, maar het succes van “The Walk” kon hij niet meer evenaren.

Wat niet wegneemt dat zijn liedje “Tramp” ook een hit werd. Vier jaar geleden overleed zijn vrouw met wie hij 52 jaar getrouwd was geweest. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content