Black Star en TaxiWars versterken affiche Jazz Middelheim

Taxiwars © Damon De Backer

De organisatie van Jazz Middelheim heeft iconische hiphop en zinderende Belgische jazz toegevoegd aan de line-up van donderdag 9 augustus. En met een reden: het publiek zal die dag voor het eerst rechtstaan.

Eerder raakte al bekend dat jazzsaxofonist Kamasi Washington, Bram Weijters, Nordmann, Dijf Sanders, MDC III en Steiger op 9 augustus naar Jazz Middelheim zouden afzakken. De organisatie heeft dit kransje aangevuld met de twee laatste namen voor die dag.

Zo komt Black Star naar Antwerpen, de hiphopband van Talib Kweli en Yasiin Bey, vroeger bekend als Mos Def. Die laatste kondigde twee jaar geleden zijn afscheid van de muziek- en filmbusiness aan, maar slaat nu weer de handen in elkaar met Kweli voor een livetour – over een nieuwe plaat doen de geruchten volop de ronde. Op Jazz Middelheim spelen ze met het Hypnotic Brass Ensemble, de brassband uit Chicago die samenwerkte met onder anderen Prince, Erykah Badu, Gorillaz en Tony Allen.

Ook TaxiWars treedt die dag aan, het kwartet rond Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen dat al twee platen lang scoort met ‘hardcore jazz met een punky benadering’ – de woorden van Barman zelf. Voor wie die attitude ziet botsen met het zittende publiek van Jazz Middelheim: het festival schuift op de eerste festivaldag voor het eerst de stoelen opzij.

Naast de affiche van 9 augustus zijn er ook al heel wat interessante artiesten voor 10 augustus bekend, zoals Melanie De Biasio, Philip Catherine en De Beren Gieren. De line-up voor 11 en 12 augustus wordt later bekendgemaakt.

Tickets voor Jazz Middelheim zijn te koop op de site van het festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content