Black Sabbath voert reüniegesprekken

Black Sabbath komt mogelijk weer bijeen in de oorspronkelijke bezetting.

Er zouden gesprekken aan de gang zijn om Black Sabbath opnieuw leven in te blazen met de oeropstelling van 42 jaar geleden. Toen bestond de rocksensatie uit Ozzy Osbourne, Tommy Iommi, Geezer Butler en Bill Ward.


In 1997 kwamen de vier al eens opnieuw bij elkaar, maar toen raakten ze niet verder dan een live album. Plan is nu om een compleet nieuw studio-album uit de grond te stampen. Dat zou het eerste album van de band, in oorspronkelijke staat, sinds 1979 worden.

Ondanks alle problemen en discussies is Black Sabbath altijd blijven bestaan, al was gitarist Tommy Iomi de enige rode draad in dat verhaal. Al lijkt het verhaal nu weer van voor af aan te kunnen beginnen.

Maar eerst zullen de heren het dus eens moeten worden over het al dan niet herenigen van Black Sabbath, en dat kan wel eens voor moeilijkheden zorgen. Sinds de eerste geruchten over een reünie de kop opstoken werden die onnavolgbaar als ‘mogelijk’, ‘onmogelijk’, ‘heel waarschijnlijk’ en ‘helemaal onwaar’ bestempeld.

Het is afwachten wat de vier zullen beslissen, maar voor de fans van Black Sabbath ziet het er, volgens de laatste berichten althans, goed uit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content