Black Sabbath kondigt afscheidstournee aan

© Piet Goethals

De Britse metalgroep Black Sabbath gaat begin 2016 een afscheidstournee ondernemen in Noord-Amerika en Oceanië. Dat heeft de band op zijn website aangekondigd.

De tournee, die de naam “The End” meekreeg, wordt op 20 januari 2016 op gang geschoten in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska. Het laatste van de 24 voorziene optredens vindt plaats in het Nieuw-Zeelandse Dunedin. Tussendoor worden nog verschillende andere steden in de VS, Canada en Australië aangedaan.

Dat de band het voor bekeken houdt, is geen verrassing. In september vorig jaar had de legendarische frontman Ozzy Osbourne zelf al aangekondigd dat de volgende tournee de laatste van Black Sabbath zou zijn. Wel opvallend is dat de tournee geen halt houdt in Europa. Zanger Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi en bassist Geezer Butler laten dus ook hun thuisbasis, de Britse stad Birmingham, links liggen. Black Sabbath ontstond in 1969 en geldt zowat als de oer-metalband. Met “Paranoid” heeft de groep een van de bekendste rock-klassiekers op zijn naam staan. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content