Billboard bekroont Adele tot ‘artiest van het jaar’

© Reuters

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard heeft de Britse zangeres Adele uitgeroepen tot artiest van het jaar. Ook haar album ’21’ viel erg in de smaak bij Billboard en werd gekozen als beste album uit 2012.

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard heeft de Britse zangeres Adele uitgeroepen tot artiest van het jaar. Ook haar album ’21’ viel erg in de smaak bij Billboard en werd gekozen als beste album uit 2012. Voor het eerst wint dezelfde artiest beide titels twee keer achter elkaar.

De Britse zangeres is momenteel enorm succesvol en haar succes lijkt geen grenzen meer te kennen. Zo zijn de Amerikanen verzot op de Britse zangeres. In maart kwam het album ’21’ binnen in de Amerikaanse hitlijsten en heeft non-stop in de top tien gestaan tot in september. Er gingen meer dan tien miljoen exemplaren van het album over de toonbank in de Verenigde Staten.

Billboard koos ook voor Adele als beste vrouwelijke artiest van het jaar. Bij de mannen ging deze eer naar rapper Dranke. Billboard bekroont One Direction tot beste nieuwkomer van 2012 en Maroon 5 is de beste groep.

Wij mogen ook een beetje trots zijn: Gotye won de prijs voor ‘song van het jaar’ met ‘Somebody That I Used To Know’. Gotye wordt gevold door tieneridool Carly Rae Jepsen met ‘Call me maybe’ en ‘We are Young’ van Fun. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content