Bevestigd: Arctic Monkeys komt naar Rock Werchter en Best Kept Secret

© Wouter Van Vaerenbergh

Na lang speculeren spreekt de band van Alex Turner niet langer in raadsels.

Twee weken geleden verschenen er data en coördinaten op de Instagramstory van Arctic Monkeys, die aan elkaar gekoppeld konden worden. Op het verhaal konden fans data en coördinaten vinden, die aan elkaar gekoppeld konden worden. Toen al draaide de geruchtenmolen rond eventuele optredens in België en Nederland op volle toeren.

Nu heeft de groep, zonder raadsels deze keer, alle festivaldata voor deze zomer bekendgemaakt en die bevestigen de geruchten. Ook de organisaties van Best Kept Secret en Rock Werchter hebben intussen allebei aangekondigd dat ze de band van Alex Turner verwelkomen.

Op Best Kept Secret staat Arctic Monkeys, op vrijdag 8 juni, naast andere headliners LCD Soundsystem en The National. Verder komen onder anderen Vince Staples, Future Islands, Ty Segall en Father John Misty op safari naar de Beekse Bergen. Weetje: Arctic Monkeys speelde ook al op de eerste editie van BKS, in 2013. Op Rock Werchter krijgen de Britten op zondag 8 juli tot nu toe het gezelschap van onder meer Nick Cave en Nine Inch Nails.

Rock Werchter 2018: alle namen op een rijtje

Donderdag 5 juli: Queens Of The Stone Age, Gorillaz, Marshmello, The Script

Vrijdag 6 juli: London Grammar, Snow Patrol, Anderson .Paak & The Free Nationals

Zaterdag 7 juli: Pearl Jam, Jack White, Fleet Foxes, Khalid, Fleet Foxes en Petit Biscuit

Zondag 8 juli: Arctic Monkeys, Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Eels, David Byrne en Kaleo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content