Best Kept Secret ondanks druilerige start op weg naar bezoekersrecord

© Tonje Thilesen

Nabij het Nederlandse Tilburg, even voorbij de Belgisch-Nederlandse grens, is vrijdag de vierde editie van Best Kept Secret afgetrapt.

Het populaire muziekfestival ontsnapt vooralsnog niet aan de al weken aanhoudende waterellende, maar dankzij de vele overdekte podia en de aanstekelijke drive van headliners als Beck en Christine & the Queens werd het toch een geslaagde eerste festivaldag.

Ondanks de weersvoorspellingen stevent Best Kept Secret dit jaar af op een bezoekersrecord, met voor het eerst een volledig uitverkocht aanbod aan combitickets, goed voor alvast 25.000 bezoekers.

Met namen als Beck, Editors en Jamie XX op de affiche mikt het Nederlandse alternatieve festival dan ook duidelijk hoger dan de voorbije jaren. Dat het publiek die ambitie volgt, viel vrijdag al te merken aan de opvallend grotere menigte bij het hoofdpodium voor acts als DIIV en Christine & the Queens.

Wie het absoluut droog wilde houden, kon tussendoor terecht bij de dreampop van Beach House of de dansbare soul van The Heavy. Het was echter vooral uitkijken naar muzikale duizendpoot Beck, die nagenoeg alle hits uit zijn intussen ruim dertig jaar lange carrière de revue liet passeren, vlot wisselend tussen ingetogen nummers als “Lost Cause” en funky songs als “Girl” en “Sex Laws”.

Zaterdag is het de beurt aan onder meer Bloc Party, Air, Low en headliner Editors. Voor de vele Belgische bezoekers wordt er net buiten het festivalterrein een groot scherm voorzien om de EK-voebalwedstrijd België-Ierland te kunnen volgen. Vreemd genoeg moeten met Black Box Revelation en Alice On The Roof tegelijkertijd ook twee van de drie Belgische bands op het festival aan de slag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content