Berliner Philharmoniker breekt met Paasfestival van Salzburg

© Reuters

Na 45 jaar zet het symfonieorkest zijn samenwerking met het Paasfestival van Salzburg stop.

De wegen van het Paasfestival van Salzburg en het prestigieuze symfonieorkest Berliner Philharmoniker onder leiding van de Brit Simon Rattle splitsen vanaf 2013. Vijfenveertig jaar lang waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft Peter Alward, directeur van de Osterfestspiele, laten weten.

Volgens Alward kon het Paasfestival niet ingaan op de eis van de Berliner Philharmoniker om voortaan vier opera-opvoeringen te geven in plaats van twee. De scheiding betekent niet dat er iets verandert aan de programmatie van het Festival voor 2012: de Berliner Philharmoniker zal twee opvoeringen verzorgen van ‘Carmen’ van Georges Bizet, geënsceneerd door de Britse choreografe Aletta Collins.

Voor 2013 moet het festival wel op zoek naar een nieuwe orkestpartner. Dan staat ‘Parsifal’ van Richard Wagner op het programma. De Berliner Philharmoniker speelden een sleutelrol in de creatie in 1967 van het Paasfestival van Salzburg door de Oostenrijkse orkestleider Herbert von Karajan, de toen nog chef-dirigent voor het leven van het symfonieorkest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content