Bepaal zelf plot voor muziekvideo van Chairlift

De groep Chairlift laat haar fans zelf de plot van hun nieuwe interactieve videoclip voor het nummer ‘Met Before’ kiezen.

Gedaan met saaie muziekvideo’s moet het duo van Chairlift gedacht hebben. In de originele en interactieve video voor het nummer ‘Met Before’ bepaal je zelf met de pijltjestoetsen op je klavier welk pad zangeres Caroline Polachek bewandelt.

Met enkele klikken kan je Polachek haar blonde klasgenote laten volgen naar diens bijenkast. In een ander scenario spoort ze samen met drummer Patrick Wimberly wilde dieren op in een bos of ontdekken ze de wonderen van mycologie. Kies wijselijk want het kan grote gevolgen hebben…

Voor de video van ‘Met Before’ riep Chairlift de hulp in van Jordan Fish en Ari Kuschnir, de CEO van het creatieve bedrijf ‘m ss ng p eces’. Fish maakte ook al clips voor MGMT en Das Racist.

Op de vraag van The Guardian, hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn in de video, wilde Jordan Fish geen concreet antwoord geven. “We willen niet alles weggeven, want dat zou de pret bederven? Laten we zeggen dat je er erg veel tijd aan kan besteden en nog steeds nieuwe dingen zal vinden!”

‘Met Before’ is het achtste nummer op het album ‘Something’, dat op 24 januari verscheen.

Bekijk de video hier


(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content