Ben Gibbard van Death Cab For Cutie gaat solo

Death Cab-frontman Ben Gibbard brengt in oktober zijn eerste soloplaat uit. ‘Former Lives’ bevat twaalf nummers en zal verschijnen bij het Amerikaanse label Barsuk.

‘Een eigen album maken is nooit een doel op zich geweest’, zegt Gibbard in een interview met Stereogum. De zanger van Death Cab For Cutie bracht met zijn band de afgelopen veertien jaar heel wat succesvolle albums uit, maar is met ‘Former Lives’ als solo-artiest aan zijn proefstuk toe.


Volgens Gibbard is het album zeker geen reactie op ‘Codes and Keys’, de meest recente plaat van Death Cab, waarmee de groep op dit moment nog de wereld rond reist. Het is een verzameling van 12 nummers die Gibbard de afgelopen acht jaar geschreven heeft. ‘Ik heb me nooit voorgenomen om solo te gaan. Ik ben een songwriter, dat is mijn job. Bij elke plaat die we maakten, vielen er enkele nummers uit de boot omdat ze niet pasten bij het profiel van de band. Al wil dit absoluut niet zeggen dat het ‘restjes’ zijn’.


Het album zal op 15 oktober in Europa verschijnen. Eén dag later zijn ook de Verenigde Staten aan de beurt. De release zal gepaard gaan met een kleine reeks optredens. Wanneer de eerste single zal verschijnen, is nog niet bekend. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content