Beluister ‘Flaming Side of The Moon’: De Pink Floyd-tribute van The Flaming Lips

Met ‘Flaming Side of The Moon’ heeft The Flaming Lips een nieuw album uit dat perfect harmonieert met ‘Dark Side of The Moon’ van Pink Floyd: beide albums dienen tegelijkertijd beluisterd te worden.

Het prettig gestoorde gezelschap The Flaming Lips heeft een nieuw album uit dat helemaal afgestemd is op de legendarische plaat ‘Dark Side of The Moon’ van Pink Floyd. ‘Flaming Side of The Moon’ bevat geen tracklist, maar is één lange psychedelische trip van 43 minuten. Voor een optimale luisterbeurt dient tegelijkertijd Pink Floyd’s klassieker opgezet te worden.

‘Fans worden aangeraden om de door Alan Parsons gemixte versie van de plaat te luisteren, maar het werkt ook met alle andere versies van de plaat,’ meldt het persbericht nog. Bovendien werd het album zodanig ontworpen dat het ook perfect harmonieert met ‘The Wizard Of Oz’, de film uit 1939. U kunt zelf de proef op de som nemen: ‘Flaming Side of The Moon’ staat inmiddels integraal online.

Het is niet de eerste keer dat Wayne Coyne en co de achtste studioplaat van Pink Floyd eren. In 2009 coverden de Lips samen met Stardeath And White Dwarfs, Henry Rollins en Peaches de psychedelische bundel van de Britten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content