Beluister ‘Do to the Beast’: Het nieuwe album van Afghan Whigs

Afghan Whigs is helemaal terug. Zestien jaar na hun laatste album ‘1965’ pakken de soulgrungers van Greg Dulli de draad weer op met ‘Do to the Beast’. Beluister integraal de nieuwe plaat.

‘Een afgesloten hoofdstuk’, beweerde frontman Greg Dulli (48) ooit over zijn eerste belangrijke band. ‘Een lijk kun je geen leven meer inblazen.’ Dus verlegde hij zijn prioriteiten naar The Twilight Singers en The Gutter Twins, maar anderhalf decennium later fluit hij zijn oude makkers van Afghan Whigs toch weer bij elkaar.

Met ‘Do to the Beast’ levert hij zelfs een cd af die als vanouds in het teken staat van verschroeiende passie en intensiteit. ‘Ik had gewoon zin om nog eens iets moois te maken met een andere cast’, zegt hij deze week in Knack Focus. Beluister hieronder integraal ‘Do the the Beast, een plaat vol broeierige gitaarrocksongs die aankomt als een vuistslag in je gezicht.

‘Ik ben goed in wat ik doe en blaak meer dan ooit van zelfvertrouwen. Love me or hate me, maar wat ik zeker weet, is dat ik gehoord zal worden.’ Lees het interview met Greg Dulli in Knack Focus nr.15 (09/04).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content